Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Den kanske klurigaste kettlebellövningen

Den kanske klurigaste kettlebellövningen

Vad är Turkish Get Ups?

Turkish Get-Ups (TGU) är en träningsteknik som har sitt ursprung i Turkiet. Det sägs att denna övning användes av turkiska brottare och Janitsjarer (osmanska elitsoldater)för att utveckla styrka och smidighet samt för att förbereda sig för strid med. Det är en övning som har överlevt tidens tand och är lika mytomspunnen som den är fantastisk.

För att klara en TGU krävs dock en hel del träning, så börja långsamt och kontrollerat med lägre vikter för att undvika skador.

Här är stegen i en Turkish Get-Up:

  1. Börja liggande på ryggen med en hantel eller kettlebell i ena handen och båda benen raka.
  2. Lyft upp vikten till sträckt arm upp mot taket och böj det knä som är på samma sida som vikten.
  3. Sträck ut din fria hand åt sidan med handflatan nedåt och använd denna hand som stöd för att pressa dig upp på den fria armens armbåge.
  4. Pressa dig upp så din fria arm blir rak.
  5. Lyft upp höften och placera det raka benets knä i golvet rakt under höften så att du kommer till en utfallsposition, fortfarande med vikten på rak arm ovanför dig.
  6. Fortsätt att ställa dig upp helt, med vikten över huvudet.
  7. Gör sekvensen rörelser baklänges för att återvända till startpositionen.

Turkish Get-Ups är en suverän övning för att träna mångsidig funktionell styrka och smidighet. Den utmanar flera muskelgrupper samtidigt, inklusive bålmuskulaturen, benen och axlarna. Allt detta sammantaget gör den till något alldeles extra!

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA KETTLEBELLS HÄR NEDAN: