Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

DEN FUNKTIONELLA TRÄNINGEN

DEN FUNKTIONELLA TRÄNINGEN

 TRÄNA FÖR LIVET

I detta inlägget tänkte vi berätta lite om vår produktkategori Crosstraining, konceptet funktionell träning och hur vi finner lust till att träna vecka ut och vecka in.

Till skillnad från våra övriga produktkategorier är Crosstraining ett hopplock av redskap vi tycker passar för funktionell styrke- och konditionsträning. Träning som förbereder oss för livets alla fysiska utmaningar.

Svinga, hoppa, bära och släpa. Tränar du upp dina grundläggande fysiska förmågor förbereder du kroppen för de utmaningar som kan uppstå i vardagen. Det är sällan, om inte aldrig en perfekt svarvad bakdel eller en imponerande tvättbräda kommer till använding mer än för estetiska skäl. Däremot kommer styrka, uthållighet och kondition desto oftare till användning. När oförutsägbara utmaningar uppstår, som att en hjälpa någon att flytta, bli tvungen att springa till tåget för att inte komma försent eller ta trapporna upp när hissen är trasig, kommer vi tacka oss själva för att vi tränat funktionellt. Att träna funktionellt är att träna förebyggande inför naturligt förekommande utmaningar.

Som ni säkert redan märkt inspireras vi på Gorilla Sports av träningsformen Crossfit. För den som inte hört om CrossFit tidigare kan konceptet sammanfattas som en blandning av olika träningsformer som tillsammans kompletterar varandra och förbereder våra kroppar för okända utmaningar, precis som de vi nämnde tidigare. Vi inspireras av CrossFit:ens sätt att kombinera kondition, stryka och kroppskontroll i korta, högintensiva pass som ständigt varieras. Träningen blir både tidseffektiv och ger märkbara resultat på våra dagliga liv. Resultat som inte enbart syns i spegeln eller på vågen.

TRÄNINGEN FÖR LIVET TAR ALDRIG SLUT

För att göra träningen till en naturlig del av vår vardag måste den på något sätt kopplas samman med en inneboende lust. För att finna denna lust är vårt bästa råd att att börja träningsresan med att sätta ett tydligt mål för vad du vill uppnå med din träning. Ett mål som bygger på en färdighet du vill att din kropp skall klara av. Det kan t.ex vara en vandring, eller att klara av att göra några puls-ups i slutet av varje löprunda.
Det viktiga är att målet är något som kan kopplas till lust och glädje.

När du väl har ett konkret mål framför dig kan du lägga upp en realistisk träningsplan som skall ta dig dit. Ifall du t.ex vill vandra nästa vår kan vi konstatera att det kommer krävas styrka i benen, sätet och bålen, samt en del uthållighet. Utifrån dessa riktlinjer kan vi tänka oss att träningen som förbereder dig för vandringen kan vara ben- och bålpass, promenader med packad ryggsäck och konditionsträning.

Slutligen handlar det bara om att komma igång. I början rekommenderar vi att du försöker göra många korta och lätta pass. Det gör att du kommer in i vanan och bygger självförtroende. Så länge någon träning blir av är det bra. Hur mycket du väljer att utmana dig ska endast grunda sig i din motivation.

Till skillnad från att slentrianmässigt gå ner till gymmet för sakens skull, kommer ett upplägg som strävar mot ett personligt mål genom funktionell träning upplevas betydligt mer meningsfullt och förhoppningsvis lustfyllt!

KOLLA IN EN AXPLOCK AV VÅRT FUNKTIONELLA TRÄNININGS SORTIMENT HÄR NEDAN: