Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Ställ dig upp!

Ställ dig upp!

Kanske är det just det som gör den så bra. Vi på Gorilla Sports älskar burpees för att den är så funktionell och mångsidig, samtidigt som den varken kräver några redskap eller särskilt mycket utrymme att utföras på.

Idag tänkte vi ge en kortare förklaring till vad en burpee är och vad du bör tänka på om du vill ta dina burpees till nästa nivå.

STANDARDEN SOM VI UTGÅR IFRÅN...

...är den som används inom crossfit-sammanhang. Så här utförs en korrekt burpee inom crossfitvärlden:
Börja med att stå upp på båda fötterna.
Lägg dig sedan ner på golvet så att bröstet och låren vidrör marken.
Kliv eller hoppa upp på fötterna.
Gör ett upphopp så att fötterna lämnar marken och att höften sträcks ut. I hoppet klappar du händerna ovanför huvudet eller bakom nacken.

Du behöver alltså inte göra en armhävning när du ska lägga bröstet i backen eller göra att högt upphopp. Det viktiga är att du verkligen kommer ner med bröstet och låren i marken och att du i hoppet lättar från marken, sträcker ut höften och att du klappar händerna ovanför eller bakom huvudet.

HÄR ÄR VÅRA BÄSTA BURPEE-TIPS

Håll det enkelt.
Burpees är en simpel övning. Den går ut på att vi ska ner på marken och sedan ta oss upp igen. Försök att undvika en massa utsvävande rörelser.

Burpees är en de mest basala övningarna som finns. 

Stå brett med benen när du kommer upp från marken.
Om du står brett med benen blir vägen från marken till stående kortare.

Pressa dig upp på raka armar innan du hoppar fram med benen.
Med raka armar spar du energi inför att du ska ställa dig upp.

Kom upp på fötter direkt.
Genom att hålla raka armar och en bredare fotplacering blir det lättare att komma upp på fötterna direkt när du tar dig upp från golvet. Så försök hoppa fram med fötterna mot händerna i en bred benställning och nästan raka ben. På så vis minimerar du onödig energiförlust i uppresningen.

Vila stående.
Det är lätt att fastna på golvet när man blir trött. Undvik att sakta ner dig själv på golvet genom att enbart vila stående.

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE TRÄNINGSMATTOR HÄR NEDAN: