Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Nu reder vi ut skillnaderna

Nu reder vi ut skillnaderna

På Gorilla Sports har vi ett stort utbud av träningsbänkar. Vi tänkte i detta blogginlägg reda ut skillnaderna mellan våra bänkar och ge några råd för dig som vill investera i en egen.
Vi kommer även ge några exempel på våra favoritövningar för respektive bänk.

I vårt sortiment har vi i huvudsak följande fem bänk-typer:

RAKA BÄNKEN.

Denna bänk är så enkel som det bara går. En rak bänk med en vadderad platta. Vissa av våra raka bänkar är justerbara i höjdled, medan andra har en fast höjd. Dessa bänkar är perfekta för övningar där du ligger ner, sitter rakt upp eller använder bänken som stöd. En stor fördel med raka bänkar är deras enkelhet. När vi bänkar med en lös skivstångsställning är denna bänk vår favorit.

Utöver bänkpress gillar vi följande tre övningar lite extra mycket:

Bulgarian split squat.
Den raka bänken är perfekt som stöd för det bakre benet i dessa utmanande split squats. Utfallssteget bygger framsida och baksida lår, säte och bålstabilitet otroligt bra.

Hängande hantelrodd.
Se till att ha en bänk som inte är för hög så att du kan få ordentligt med stöd från det benet du har i marken. Övningen tränar både skuldra, axel och tricep.

Sälrodd.
Med en rak bänk och två plyoboxar kan du bygga en primitiv, men högst duglig sälroddsställning, riktigt bra övning att kompletera dina bänkpressar med!

KOLLA IN ETT URVAL AV RAKA BÄNKAR FRÅN GORILLA SPORTS HÄR NEDAN:

JUSTERBARA BÄNKEN.

Våra justerbara bänkar kan användas till allt som de raka bänkarna erbjuder. Dessa bänkar har även möjligheten att ställas in i olika vinklar. Detta möjliggör för olika sneda pressövningar där du vill sitta upp med ryggstöd i olika vinklar.
Vissa av våra justerbara bänkar har även en sadel som går att justera vinkeln på. Detta gör att du kan sitta bekvämare när du tränar i en lutande position.

Sittande pressar.
På denna typ av bänk gör vi alla typer av sittande pressar. Genom att pressa i ett lutande läge kan vi komma åt övre delen av bröstmuskulaturen. Alla typer av sittande pressar går att göra med både skivstång och hantlar.

KOLLA IN ETT URVAL AV JUSTERBARA BÄNKAR FRÅN GORILLA SPORTS HÄR NEDAN:

BÄNKPRESSEN.

Till våra bänkpressar ingår en integrerad skivstångsställning tillsammans med bänken. Som du kan höra på namnet är dessa bänkar gjorda för att göra just bänkpress. Att göra bänkpress på en bänk med fast skivstångsställning upplevs mer stabilt jämfört med en bänk och en lös ställning.

Det kommer troligtvis inte som något mysterium att vi på denna bänk-typen föredrar att göra bänkpress. Att göra bänkpressen på en av dessa är en ren fröjd.

KOLLA IN ETT URVAL AV BÄNKPRESS BÄNKAR FRÅN GORILLA SPORTS HÄR NEDAN:

SITUPSBÄNKEN.

Denna bänk skapar en perfekt position att genomföra situps. I dessa bänkar kan du låsa fast fötterna, vilket möjliggör för situps med vikt. Detta är kort och gott ett riktigt bra redskap för dig som vill få ordning på magmusklerna!

Utöver situps gillar vi även följande övningar:
Russian twists.
Genom att att ibland stanna halvägs i situp-en får vi en bra spänning i bålen. Där är ett utmärkt utgångssätlle för att göra russian twists.

Sneda sit ups. Ett sätt att komma åt de sneda magmusklerna är att lägga på en vridning i slutet av situp-en, så att vänster armbåge nuddar på höger knä och vice versa.

Crunches.
Små situps under konstant anspänning är en riktig bålklassiker. Perfekt att göra på dessa bänkar

KOLLA IN ETT URVAL AV SITUPSBÄNKAR FRÅN GORILLA SPORTS HÄR NEDAN:

RYGGRESNINGSBÄNKEN.

Denna bänk är specialdesignad för ryggresningar. I dessa bänkar kan du verkligen bygga sätes- och ryggmuskulatur effektivt. Tillsammans med en situpsbänk har du en perfekt träningsstation för både bål, rygg och säte.

Vi föredrar att göra ryggresningar på två sätt.
Back extensions.
Låt ryggraden sakta krökas, kota för kota ner och samtidigt somm du håller fast höften. Detta utmanar hela raka upprätthållarmuskeln längs ryggraden.

Hip extensions.
Håll ryggen rak och låta rörelsen komma från höften, detta tränar på sätet, hamstrings och nedre delen av ryggen.

Om du vill göra dina ryggresningar lite tyngre är det bästa sättet att sänka tempot vid varje repitition. Långsamma och kontrollerade rörelser är både tyngre och ger bättre resultat.

KOLLA IN ETT URVAL AV RYGGRESNINGSBÄNKAR FRÅN GORILLA SPORTS HÄR NEDAN:

ANDRA VARIANTER

Utöver dessa typer av bänkar kan du även hitta ryggsträckningsbänkar, Sissy Squat-bänkar och Curlbänkar på vår hemsida. Mer info om dessa hittar du på deras produktsidor.

KOLLA IN ETT URVAL AV ANDRA VARIANTER  HÄR NEDAN: