Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Som kan användas till otroligt mycket

Som kan användas till otroligt mycket

Den raka träningsbänken...

...är ett självklart inslag i nästan alla gym. Utan gångjärn och avancerade finesser håller bänken över tid samtidigt som dess enkelhet gör den självklar att använda. En plan, stabil bänk som bjuder in till träning.

Här kommer några exempel på hur du kan använda en rak bänk:

Ligga ner på bänken. En rak bänk är som klippt och skuren för att ligga ner på. Den mest populära övningen i liggande position är givetvis bänkpress. Andra övningar i liggande position är liggande hantelpressar, flyes och benresningar.
Fördelen med att ha en träningsbänk med justerbar höjd är att du kan optimera din position för att ha båda fötterna i golvet när du utför olika pressövningar.

Sitta ner på bänken. Att sitta på en rak bänk gör att övningen du utför blir mer statisk än om du hade stått upp. I en sittande position med rak rygg behöver bålen stå för all stabilitet, samtidigt som du inte kan skapa något momentum med benen eller höften. Detta är perfekt när du verkligen vill isolera muskulaturen i t.ex axelpressar och bicepscurls.

Ta spjärn mot bänken. Bänken kan även användas att ta stöd emot för exempelvis hängande rodd. Då används bänken som hjälpmedel för att hålla en korrekt vinkel i kroppen och en god anspänning.

Bänk som upphöjnad. Tack vare liggdynans mjuka stoppning fungerar raka träningsbänkar utmärkt som upphöjnad för exempelvis bulgariska utfallssteg och hip thrusters. Har du planer på att utföra dessa typer av övningar rekommenderar du att du väljer en riktigt stabil bänk som står stadigt när den utsätts för belastning i sidled.

Utforska den raka träningsbänkens alla möjligheter och hitta dina favoritövningar.

KOLLA IN VÅRA BÄSTSÄLJANDE RAKA TRÄNINGSBÄNKAR HÄR NEDAN: