Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Vi måste anpassa oss

Vi måste anpassa oss

Bemästra vintern!

När man talar om överlevnadsteknik i kallt väder är det två punkter som är extra viktiga:

Förberedelser.
Innan du ska ut i kylan är det av största vikt att du förbereder dig och din packning. Att inte ha med en varm överdragsjacka eller något varmt att dricka kan få enorma konsekvenser. Ju bättre vi kan leva oss in i kommande utmaningar, desto bättre kan vi förbereda oss för dessa. Vet vi inte om vad som kan komma på vår väg behöver vi ta del av andras erfarenheter. Internet är fullt av tips.

Ligg steget före.
I extremväder behöver vi alltid ligga steget före. Innan vi börjar svettas måste vi “förstärka av” (klä av oss de varmaste plaggen), och innan vi börjar frysa bör vi redan vara ordentligt påklädda. På detta sätt undviker vi svettiga kläder som kyler ner oss och att bli för nedkylda för att inte kunna klä på oss igen. Att ligga steget före handlar om att ständigt vara medveten om sin omgivnings påfrestan på kroppen och psyket.

Låt dina rationella tankar styra när det blir tufft, för om vi bara lyssnar på kroppens signaler kommer vi att agera för sent.
Var det länge sedan du drack? Drick lite, oavsett om du är törstig eller inte.
Kommer du vara trött när klockan ringer? förbered packningen, kläderna och kaffebryggaren redan kvällen innan!

Oavsett om du ska ut i kylan eller bara klara vardagen kan det vara bra att tänka på dessa punkter. Kylan och mörkret är påfrestande för oss. Vi är inte naturligt skapta för att klara detta väder, så vi måste anpassa oss. Det börjar med att erkänna de utmaningar som finns.

Listor är ett perfekt sätt att förbereda sig för kommande utmaningar. Skriv upp i förväg vad du ska göra och vad du ska packa. De hjälper till att sortera upp i huvudet när orken och viljan tryter.