Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Slarva inte med rörlighetsträningen

Slarva inte med rörlighetsträningen

“IBLAND MÅSTE MAN GÖRA SAKER MAN INTE VILL”

Det är en mening som många föräldrar yttrat till sina barn. Med detta försöker föräldern lära sitt barn att vi inte alltid kan göra det vi vill. Ibland måste vi också kunna agera med en annan drivkraft. En drivkraft som inte bygger på instinkt, utan på rationellt tänkande.

Idag tänkte vi tala om ett ämne som för många inte är förknippat med särskilt mycket lust, utan snarare faller in som ett av alla “borde”n som fyller våra liv. Och det är rörlighetsträning.

Rörlighetsträning ger sällan - om inte aldrig - kicken som ett nytt rekord i marklyft, känslan av att komma i mål på löprundan eller tillfredsställelsen som infinner sig efter att ha gjort mål i fotboll. Rörlighetsträning är lågmält, långsamt och metodiskt. Varken ryggdunkningar eller motiverande tjoanden kommer förenkla yogapositionerna eller stretchövningarna. För att bli bra på rörlighetsträning krävs istället tålamod, noggrannhet och disciplin. Rom byggdes inte på en dag, och inte heller den rörliga kroppen.

ATT LÄGGA TID PÅ SIN RÖRLIGHET KAN LIKNAS VID ATT SERVA SIN BIL.

Även fast vi anser oss äga en bil av högsta klass måste vi med jämna mellanrum se över dess kondition. Det krävs inget snille för att räkna ut hur bilen kommer må ifall vi struntar i att fylla på motorolja eller bättra på däcktrycket. Tillslut får vi problem. Frågan är bara när.

KROPPEN FUNGERAR PÅ SAMMA SÄTT.

Och rörlighetsträning är vår personliga service. Dålig rörlighet leder till ökad skaderisk, sämre koordination och teknik, men också att kroppen får det svårare att återhämta sig. Så om du tycker att stretching är tråkigt, så svarar helt enkelt: “Ibland måste man göra saker man inte vill”.

REDSKAP SOM UNDERLÄTTAR

På Gorilla Sports har vi en mängd olika redskap för att förbättra och förenkla din rörlighetsträning. För att du ska ha en grundläggande förståelse för vad allt är kommer här en kort och koncis sammanfattning på de olika redskapen.

Mattor
Mattorna vi säljer kan delas in i två olika kategorier. Våra lite tjockare träningsmattor är ämnade för precis vad det låter som, träning. Våra träningsmattor är designade för att skydda ditt golv, din utrustning och dig själv mot hårda stötar som leder till slitage.
Den andra typen av mattor vi säljer är våra yogamattor. Dessa mattor är tunnare än våra träningsmattor för att ge bättre stabilitet i yogaposer när du utför balanskrävande positioner. Yogamattorna kommer i olika material för att möta dina preferenser. Gemensamt för alla yogamattor är deras ordentliga grepp.

Yogabälte
Ett yogabälte används som en förlängd arm i olika yogapositioner. Bältet underlättar för dig som vill komma djupare ner i positionen utan att riktigt nå till den del av kroppen du annars skulle hållit i med dina händer. Ett utmärkt redskap att ha med i yogaväskan.

Yogablock
Yogablocket fungerar som upphöjnad för olika positioner. Upphöjnaden kan antingen användas för att underlätta och skapa stöd i olika positioner, eller för att göra positioner mer utmanande. Till många yogaklasser rekommenderas att du använder yogablock för att få ut så mycket som möjligt av din klass.

Yogabolster/Meditationskudde
Dessa är två olika former av vadderade kuddar som används för att göra sittande och liggande positioner mer bekväma. De används främst under avslappnande yogaklasser och meditationskurser.

Yogahjul
Ett yogahjul används likt blocken och bältet som ett underlättande redskap för olika yogapositioner. Hjulet stödjer kroppen i utmanande positioner så att du lättare kan fokusera på din andning.

Slarva inte med din rörlighet. Gör aktiva val för att slippa klaga på din stela ländrygg och ihopsjunkna hållning. Det börjar med dig.