Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Skapt för hemmagymmet

Skapt för hemmagymmet

Kroppen och sinnet hänger ihop.

Hand i hand, dag ut och dag in.
Lyckan som forsar genom kroppen när vi hämtar andan efter intervallpasset eller känslan av kraftfullhet vi får efter ett riktigt tungt sett, är något utöver det vanliga.
Träningsresultat i all ära. Men känslan vi får när vi tar hand om oss är oslagbar.

Med detta sagt måste vi inte anstränga oss för att göra våra kroppar gott.
Det är minst lika viktigt att låta kroppen återhämta sig. Givetvis finns det massor av sätt vi kan förbättra vår återhämtning på. Ordentligt med sömn och bra kost är kanske de vanligaste delarna vi brukar fokusera på. Delar som rörlighet och stretching är det däremot lätt att glömma bort. Och här kan vi verkligen kan göra skillnad för vårt mående!

Våra foam rollers är fantastiska när det kommer till att mjuka upp våra muskler, men även vävnaden mellan musklerna som kallas fascia. När vi mjukar upp och skapar kontakt med fascian förbättras kommunikationen mellan hjärnan och musklerna och vi ökar därmed vår kroppskontroll. Det är ju inte helt pjåkigt!

Ifall du kan få stela punkter i ryggen eller på benen är våra massagebollar exakt vad du behöver. Muskelknutor eller triggerpunkter som de också kallas är ansamlingar av stela muskelfibrer. De uppstår ofta efter tung ansträngning eller när vi belastat en muskel under en längre tid. För att snabbare bli av med triggerpunkter behöver vi komma åt och trycka isär dessa ansamlingar så att nytt friskt blod kan flöda igenom muskeln. Det är här massagebollen kommer in i bilden. Med bollen kan du punktmarkera de platser muskelknutarna uppståt och motverka smärtan.

Så istället för att gå runt och oja dig över din stela ländrygg eller spända axlar, gör något åt det. Acceptera inte att endast tiden skall lösa dina problem. Låt det vara du som bestämmer över din kropp!

 Minnesregel: När du känner dig stel, gör en foamroller sällan fel.

Det kanske inte kommer lösa smärtan direkt, men det kommer med största sannolikhet göra dig gott!