Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Vilken passar dig bäst?

Vilken passar dig bäst?

På Gorilla Sports har vi ett stort utbud av hantlar. 

Detta utbud kan i sin tur delas in i två kategorier, fasta hantlar och ställbara hantlar. Idag tänkte vi gå igenom skillnaderna mellan dessa kategorier och ge lite tips för dig som vill köpa hantlar.

DEN FÖRSTA KATEGORIN VI TÄNKTE BESKRIVA ÄR FASTA HANTLAR.

Dessa hantlar har en bestämd vikt som sitter fast i hanteln. Fasta hantlar passar därför utmärkt att användas vid dynamiska övningar där hanteln rör sig häftigt. Då finns det ingen risk att vikterna varken släpper från hanteln eller att de skramlar. Dessa hantlar har ofta gummibeläggning som lämpar sig bra till såväl hårda som mjuka underlag. Vi rekommenderar fasta hantlar för dig som vet vilken vikt du vill använda och för dig som vill utföra högintensiva pass med dina hantlar.

DEN ANDRA TYPEN VI SÄLJER ÄR STÄLLBARA HANTLAR.

En ställbar hantel består av en hantelstång med tillhörande viktskivor. Denna variant ger dig möjligheten att själv justera vilken vikt hanteln skall ha. Detta är perfekt för dig som vill kunna använda samma par hantlar till övningar som kräver olika mycket vikt. Ställbara hantlar är bra för dig som vill hålla mängden gymredskap så låg som möjligt.
Ställbara hantlar kommer med två olika låsvarianter. Fjädrade lås som med en enkel press kan tas av och på. Låsfjädrar är bra när du snabbt vill byta vikt på hantlarna. Den andra varianten av lås är skruvlås. Skruvlåsen tar lite längre tid, men fördelen att vikterna sitter åt riktigt ordentligt.

VILKET MATERIAL?

Det sista som kan vara bra att komma ihåg är vilket material hantlarna är i. Ifall du ska träna med hantlarna i en känsligare miljö passar våra hantlar med plast- eller gummibeläggning bäst. De ger heller inga repor på golvet.

Om du istället ska träna ute eller i garaget kan du lika gärna använda hantlarna i solid metall. Fördelen med dessa är att de inte har någon beläggning som kan ta skada av det grova golvet.

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA BÄSTSÄLJANDE HANTLAR HÄR NEDAN: