Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Gör det ordentligt

Gör det ordentligt

I vårt senaste blogginlägg om hur vi kommer igång med pull-ups avslutade vi texten med en varm rekommendation. Den rekommendationen var att träna ordentligt.

Oavsett om du ska bygga ett hus eller öva upp en färdighet är det vitalt att du bygger upp det från grunden med kvalité. Följderna när du gjort motsatsen blir annars att du ständigt måste reparera eller lära om.

SÅ HUR KAN MAN DÅ BÖRJA TRÄNA ORDENTLIGT?

För att lägga en bra grund för din framtida karriär som aktiv människa bör du börja med grunderna. Du behöver få en förståelse för hur din kropp fungerar och hur du kontrollerar den. Därför är vårt bästa råd att du lägger fokus på följande fyra delar:

Rörlighetsträning
Alla människor har muskler, oavsett om vi aktivt tränat dem eller inte. Med det sagt kan alla muskler upplevas stela, oavsett hur aktiv du varit. Därför bör du börja med att mjuka upp dem. Sök upp olika stretchrutiner och sök igenom din kropp på stela muskelgrupper.

Kroppsviktsträning
Lär dig hantera din egna kropp innan du börjar belasta med vikter. Detta kommer inte bara minska skaderiskerna av din träning, utan också lägga en fantastisk grund för all typ av rörelse framöver.

Konditionsträning
Genom att regelbundet träna din kondition vänjer du din kropp vid att vara aktiv. Likt en boll som kommer i rullning reagerar kroppen på konditionsträning. I början kanske du blir flåsig av korta joggingturer. Men det tar inte lång tid förrän kroppen vänjer sig vid hög puls och till och mer lär sig tycka om att vara igång.

Teknikträning
Försök att alltid utföra din träning med korrekt teknik. Bestäm dig för att när du gör något, så gör du det ordentligt. Med den inställningen kommer kroppen hålla bättre plus att du får bättre resultat av din träning.
Ett perfekt träningsredskap du kan addera till den här typen av träning är viktmanchetter. Genom att fästa vikter på hand och fotleder får du en belastning som utmanar ditt naturliga rörelsemönster.

När du tränat på dessa fyra punkter kommer din kroppskontroll oundvikligen förbättras. Och det är med bra kroppskontroll vi kan få ut som mest av vår träning och vårt aktiva liv.