Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Kom tillbaka på banan

Kom tillbaka på banan

Att komma av sig med träningen är något vi alla gör.

Och i tider som dessa, när dagarna bara blir kortare och kortare är det lätt att träningsrutinerna brakar samman. Vi skippar ett pass när arbetsdagen kört ihop sig, sen struntar vi i ett till för att vi måste hinna handla eller städa.

NÄR ETT IGNORERAT PASS...

...blir till längre träningsuppehåll kan vi helt klart konstatera att vi hamnat ur spår. En enkel handling som att bara köra ett enda pass kan lätt laddas med negativ energi. Särskilt när vår ork tryter av att bara klara av dagen i vintermörkret och kylan.

DET HÄR KAN HÄNDA OSS ALLA

Det uppstår en negativ betingning när vi kommer av oss med en god vana. Hjärnan tänker på något underligt sätt att det där vi skippat måste vara jättejobbigt, bara för att vi inte gjort det på ett tag. Sen när vi egentligen vill komma igång igen så tycks tankarna alltid komma på någon undanflykt för att skjuta på träningen “bara en dag till”.

Vid dessa tillfällen är det viktigt att komma ihåg vad som egentligen är utmaningen med goda vanor. Det är inte att hålla fast vid dem när vi har flyt. Det svåra är att komma igång med dem, gång på gång.

ETT BRA KNEP

Så idag tänkte vi ge ett bra knep som du kan använda för att ta dig tillbaka på banan.
Det är ett koncept som är väl beprövat inom matlagningen faktiskt. Vi talar om “parad”-pass.
Skriv ett pass som du vet att du kommer klara. Ett pass som innehåller moment du gjort massvis av gånger på vikter eller på en intensitet som du vet att du klarar av. Precis som med en paradrätt i köket.

Genom att börja med ett paradpass slipper du den mentala pressen. Du behöver inte oroa dig för att behöva testa något nytt eller att misslyckas. Passet är gjort av dig, för dig och är skrivet för att du ska må bra.

NÄR VI GÅTT VILSE...

...gör inte en utskällning någon nytta. Det vi istället behöver är en vänlig hand som visar oss vägen tillbaka. Kom bara igång igen så kommer det kännas så mycket bättre!