Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Lördagar ändå.

Lördagar ändå.

Ännu en gång tänkte vi bjuda på lite lördagsträning.

Passet kan du antingen kan göra själv, eller så bjuder du med en vän, partner eller familjemedlem träningspartner.
Dagens pass kommer lägga fokus på skivstångsövningarna som ingår i sporten Styrkelyft. Med andra ord bänkpress, marklyft och knäböj.

När man tränar med vikter är det som alltid oerhört viktigt att värma upp ordentligt innan du börjar belasta kroppen med vikter. Vi rekommenderar är att du först mjukar musklerna på en foamroller, för att sedan stretcha dynamiskt. Helst i 10 minuter minst. Därefter råder vi dig att utföra någon form av pulshöjande aktivitet. Det kan vara allt från hopprepshopp, motionscykel, eller löpband. Denna del får gärna ta runt 3 minuter för att du verkligen ska få igång blodcirkulationen. Slutligen vill vi att du går igenom alla övningar du skall göra under passet med tom stång för att få in korrekt rörelsemönster.

Dagens pass inkluderar tre delar. Mellan varje del får du vila så länge du själv önskar.
Varje del kommer bygga på respektive lyft. De två inledande delarna är huvudsakligen teknik och styrkefokuserade, medan den sista även inkluderar konditionsträning. Där spelar vikten på stången mindre roll utan fokus ligger istället på att hålla ett högt och jämnt tempo under hela tiden.

Del 1) Bänkpress:
4 set av:
6 Bänkpress
8 Sälrodd (hängande rodd går också bra)

4 set av:
3 Bänkpress
15 Framåtlutade flyes med viktskivor eller hantlar. (samma position som hängande rodd men du gör flyes istället.)

Del 2) Knäböj:
Emom 10 minuter
5 Back squats, direkt följt av 10 upphopp

Del 3) Marklyft
Amrap 15 minuter
15 Marklyft
5 Bar facing burpees
15 Kettlebell swing
50 Hopprepshopp (om du kan gör du dubbelhopp)

Det här är ett tufft pass, så anpassa vikterna efter din förmåga. Om ni är fler, se till att både peppa varandra och se till att ni håller god teknik.