Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Kraften sitter i benen

Kraften sitter i benen

Det finns många anledningar till varför man inte skall skippa “leg day”. 

Fler anledningar än bara de kosmetiska det vill säga. En av de stora fördelarna med att vara en tränande person är känslan av kraftfullhet. Efter vi fått rutin på vår träning blir övningarna vi en gång tyckte var jobbiga lättare. När träningen blir lättare kan vi öka belastningen. Att få se hur vi förbättrat vår fysiska kapacitet sprider en frihetskänsla i kroppen. Så om vi vill jaga känslan av att vara ostoppbara, är det helt klart benträningen vi bör fokusera på.

För att lyfta ergonomiskt har du säkert hört tipset: “lyft med benen”. Anledningen till detta är att majoriteten av vår styrka sitter just där. En belastning som är skadlig för den krökta ryggen, kan för benen och bålen en vara en barnlek.

Att träna underkroppen är att investera tid i träning som ger utdelning. Det är en stark underkropp som får oss att hoppa högre, gå längre och lyfta tyngre. För när det verkligen är tungt, kommer varken bicepcurlsen eller bänkpressen dra det största lasset. Då kommer vi istället tacka oss för alla marklyft, squats och utfallssteg.

I tunga skivstångsövningar är starten a och o. Både mentalt, men också för att övningen skall bli säker att utföra. Därför bör du alltid ha en skivstångsställning till hands när du vill lyfta tungt med en skivstång på axlarna eller bröstet. Då kan du placera dig korrekt, hitta en bra balans och skapa kontakt med ben, säte och bål innan du börjar lyftet.