Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Våga göra det lite tyngre

Våga göra det lite tyngre

GÖR DET LÄTTARE. VÄXLA UPP!

Vi har tänkt på ett fenomen som ofta kan uppstå under kämpiga dagar och tunga träningspass. Det uppstår vid ett vägskäl. När vi väljer bort alternativet att ge upp, kasta in handduken och gå hem står vi inför ett nytt vägskäl. Och det är här vi tycker att det blir spännande.

Det är lätt att mörka tankar tränger sig in i huvudet när vi är som svagast. Klagomål kan dyka upp och skitsnacket börjar. Det är tankar som inte accepterar att det just nu är tungt. De säger att vi är svaga, ur form och har dåligt pannben. Rent struntprat helt enkelt.

Nu när vi valt att fortsätta, kan vi också välja hur vi ska fortsätta framåt. Ska vi jobba på som vi tidigare gjort, ska vi trappa ner på belastningen eller ska vi göra det lite tyngre?

Något som vi har märkt är vad som verkar ske i huvudet när vi vi väljer att göra det lite tyngre. Vips försätter vi oss i en position där vi nu blivit underdogs. Det kan vara allt från att springa en extra kilometer i löparrundan, göra ett extra set på gymmet eller lägga på lite extra vikt.
Vår egna erfarenhet är att de tankarna som tidigare ekade i huvudet byts ut mot peppande röster.

Om vi väljer att göra det extra tungt för oss själva förstår huvudet att det behöver peppa kroppen istället för att tala ner den. Det här är som sagt ett fenomen vi personligen upplever, men trots detta skulle vi vilja råda dig att testa du med. Särskilt nu i vinter.

När det känns som att allt är mörkt och hopplöst, våga trappa upp. Kanske är det precis det som gör att du orkar hela vägen med dina träningsmål.