Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Fantastiska gummiband

Fantastiska gummiband

Ett gummiband är ett mångsidigt redskap med otroligt mycket potential.
Först och främst skiljer sig gummibandet från andra motstånds-redskap när det kommer till sin vikt. Ett gummiband som kan ge oss ett motstånd på långt över 50 kg, behöver själv inte väga mer än ett par hundra gram. Därför kan vi lätt packa med oss ett par gummiband oavsett vart vi reser. Med ett gummiband i väskan kan vi alltid få till utmanande träning oavsett om vi är på gymmet, hemma eller på hotellrummet.

VIKTTRÄNING MED GUMMIBAND.

Gummiband fungerar utmärkt som ersättning till andra viktredskap. Genom att skapa spänning i bandet får vi ett perfekt motstånd till övningar som t.ex: marklyft, axelpress och bicep curls. För att skapa spänning i bandet kan vi antingen fästa det i ett fast objekt eller under våra fötter. Gummibandets spänning går även att reglera. Flyttar vi vårt grepp så att en mindre bit av bandet dras ut skapas en högre spänning i bandet. Ju högre spänning, desto tyngre är bandet att dra. På det sättet kan ett och samma band användas till olika övningar.

KROPPSVIKTSTRÄNING MED GUMMIBAND.

En annan unik egenskap som gummibanden har, är som assistans vid krävande kroppsviktsövningar. Genom att fästa gummibandet i pull-up-stången eller i dipsräcket och placera våra fötter eller knän i gummibandet kommer vi lättare kunna dra upp vår kroppsvikt. Ju tjockare band vi använder, desto mer assistans får vi. För den som har en lång bit kvar till sina första strikta pull-ups och dips passar ett tjockare gummiband perfekt.
Efter att ha tränat regelbundet med gummiband kommer vi märka hur övningarna blir lättare och lättare. Och när bandet upplevs hjälpa till för mycket, är det bara att byta till ett tunnare band. Detta kan i sin tur fortsätta tills dagen vi inte behöver någon assistans längre.

UPPVÄRMNING OCH REHAB.

Det finns goda skäl till att sjukgymnaster och naprapater rekommenderar gummiband till sina klienter. Den belastning vi får av att använda ett gummiband beror enbart på hur mycket kraft vi väljer att dra ut bandet med. Därför är banden suveräna för att skonsamt bygga styrka med för både rehabilitering och skadeförebyggande träning. När belastningen blir för stor orkar vi helt enkelt inte dra ut bandet mer, vilket minskar risken för överbelastningar.
Gummibandsövningar är även fantastiska som uppvärmning inför vår ordinarie träning. Långsamma och kontrollerade rörelser med gummiband gör att vi aktiverar spänningen i kroppen och förbättrar musklernas samspel med varandra.

VÄLJ RÄTT GUMMIBAND.

I vårt sortiment har vi en del olika gummiband som det kan vara bra att veta skillnaden på. Här kommer en kort förklaring.

  1. Korta gummiband. Dessa band fungerar bäst för övningar där bandet fästs mellan benen eller armarna. Dessa är perfekta i för uppvärmningsövningar för sätet och för att göra bålövningar med.
  2. Långa gummiband. Ifall du är sugen på att börja med gummibandsträning är det klart dessa vi rekommenderar. Långa band kan användas till i princip all typ av gummibandsträning, inklusive för att assistera kroppsviktsövningar.
  3. Platta gummiband. Det är oftast platta gummiband sjukgymnaster delar ut eller rekommenderar. Dessa kan knytas ihop till en loop eller användas som de är. Dessa går också att använda till all typ av gummibandsträning, och är också lite billigare än looparna.
  4. Gummiband med handtag. Om ett bekvämt grepp är av högsta prioritet för dig skall du titta på gummiband med handtag. Dessa används bäst till olika typer av dragövningar med bandet, och sämre till att skala gymnastikövningar med. Likaså att fästa mellan benen.

KOLLA IN ETT URVAL AV VÅRA GUMMIBAND HÄR NEDAN: