Fri frakt på alla ordrar över 800kr!

Aktiv vila är knepet

Aktiv vila är knepet

Vi på Gorilla Sports skriver ofta om effektiv träning. 

Att våga trappa upp belastningen och att fortsätta utvecklas.Så därför tänkte vi istället skriva några ord om aktiv vila och lugn träning. Progression och flåsiga pass i all ära. Men ibland orkar man bara inte. Det tror vi alla kan vara rörande överens om.

EFTER TUNGA TRÄNINGSPASS, SLITSAMMA ARBETSVECKOR...

...eller långa uppehåll är det lätt att tappa sugen helt. Kroppen känns stel och trött samtidigt som huvudet inte vill göra något annat än att vila mot en soffkudde hela dagen. Men det är i dessa stunder aktiv vila gör sig som bäst.

MÅNGA GÅNGER BLIR TRÖTTHETEN EN NEGATIV SPIRAL.

När vi legat stilla för länge stannar kroppen upp. Hjärtat vänjer sig vid att slå långsamt och musklerna fastnar i sitt avslappnade läge. Detta leder i sin tur till att huvudet gärna hänger på. Och när dagar blir till veckor, är det lätt att glömma bort varför vi aldrig känner oss riktigt pigga, varken i kroppen eller sinnet.

MEN DET FINNS EN NYCKEL UT.

När vi ska bryta denna spiral kan vi göra det på två sätt. En bestämd rivstart där vi rycker oss ur dvalan, eller ett skifte från passiv till aktiv vila. Alternativ nummer ett nämnde vi förra veckan och har sin charm. Men alternativ nummer två är inte fel det heller.

EN LÅNGPROMENAD, EN BEHAGLIG CYKELTUR...

...eller ett lugnt träningspass på crosstrainern kan vara exakt det du behöver för att få igång blodcirkulationen ut till musklerna, såväl som till hjärnan. Så när du känner dig lite trött efter jobbet, våga göra motsatsen till att lägga dig ner. Bjud dig själv först på lite aktiv vila innan du släcker för dagen. Troligtvis kommer det där lugna träningspasset både göra dig piggare och få dig att sova bättre

VÅRA BÄSTSÄLJANDE CROSSTRAINERS HITTAR DU HÄR NEDAN: